ORKESTEN

ORKESTEN

Knollevretersgat is sinds vele jaren een bron van fantastische muzikanten en toporkesten.
Als klein dorp mogen we dus ook erg trots zijn op de orkesten die het openbare carnaval
in Knollevretersgat tot een muzikaal feest maken. Met grote eer presenteren wij dus ook:

Nonsjelaant
Er was eens…

Een carnavalsmaandag, in De Druiventros. Daar kwamen John en Leo elkaar tegen. Nadat John vertelde dat hij bandloos was, kwamen Leo en John op het lumineuze idee dan maar zelf een band te beginnen. Na een vergadering waar veel mensen op afkwamen, maar waar gelijk meer dan de helft afhaakte, is dan toch Nonsjelaant geboren. Gelukkig waren er nog genoeg enthousiastelingen over om dit bandje vorm te gaan geven. En in 2000 was het zover… Nonsjelaant ging On Tour met carnaval. En wegens groot succes zijn ze hier sindsdien niet meer mee gestopt. Klik hier voor de website van Nonsjelaant.

Fiesta Servessa
Onder de rook van Tilburg ligt het pittoreske oerbrabantse dorpke Berkel-Enschot. Een dorp waar de mensen elkaar nog spontaan groeten, een dorp waar iedereen nog alles over iedereen weet. Maar het is tevens een dorp waar de oorsprong ligt van een van de opwindendste orkesten van Nederland, FIËSTA SERVESSA. Het begon allemaal in maart 1993, de eerste bijeenkomst van de 15 jongens in de plaatselijke kroeg. Sinds die dag is het vriendencollectief uit Berkel-Enschot bijna non-stop aan het optreden door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Het ijzersterke punt van het orkest is ongetwijfeld het enthousiasme en de energie waarmee alle optredens worden afgewerkt. Klik hier voor de website van Fiesta Servessa.

Van Heukelom
Jaja, het is echt waar. Het Heukeloms Hermenieke heeft een nieuwe naam. Vanaf nu gaan we verder onder de naam “Van Heukelom”.
In 1988 tijdens het carnaval in De Druiventros in Berkel-Enschot bood Heukelommer Wim Verschuren een meier (zo werd een briefje van 100 gulden in de volksmond genoemd) voor een trom.
Daarmee werd hij de trotse eigenaar van het instrument. Hij zei: “Nou hebben we de trom, nu moet de rest nog komen.”
En zo werd het Heukeloms Hermenieke geboren. Klik hier voor de website van Van Heukelom.

De Bullekus
Carnavalsband De Bullekus is 33 jaar geleden opgericht. De toenmalige leden waren allen lid van carnavalsvereniging de Bullekus in Knollevretersgat die toen al een aantal jaren bestond.
Onder de bezielende muzikale leiding van Hans de Jong treden de Bullekus vóór, tijdens en na carnaval op in Knollevretersgat en omgeving. Afgelopen jaar is het aantal muzikanten bij de Bullekus maar liefst met 5 enthousiastelingen uitgebreid. Tijdens Carnaval 2008 -2009 hebben zij de vuurdoop gehad!!. Het was een wederzijdse “klik”. Dit jaar zijn we zelfs weer in staat geweest om een eigen carnavalskraker te produceren. Door de onuitputtelijke bereidheid van Hans g, Fred en Wil, om ons te ondersteunen tijdens de repetitie en indien mogelijk tijdens optredens, slaagden wij er in om de Bullekus weer op de kaart te zetten. En spelen we dit jaar zelfs weer een aantal nieuwe nummers. Deze nieuwe nummers zullen tijdens het komende carnaval in Knollevretersgat zeker te horen zijn. Ook dit jaar repeteren De Bullekus op dinsdagavond bij De Hemeltjes.

Inbetween
Inbetween is een gezellige zanggroep uit Berkel-Enschot die is opgericht in het najaar van 1996 door Ineke Smulders en Jannie van Esch. Wij zijn als zanggroep destijds met dertien mensen begonnen o.l.v. Jelle Zeedijk.

Nu 10 jaar later zingen wij met 50 mensen. Wekelijks repeteren wij met veel plezier en geven wij regelmatig uitvoeringen. De huidige dirigent heet Stan Vermeulen die samen met Dirk van Erve achter de piano zorgt voor muzikale begeleiding. klik hier voor de website van Inbetween.

nieuwsgeel

STEENTJE BIJDRAGEN