Stichting Openbaar Karnaval

De Stichting Openbaar Karnaval Berkel-Enschot, Heukelom heeft zich vanaf haar oprichting in 1976 ten doel gesteld om het openbare carnavalsleven in Berkel-Enschot en Heukelom te bevorderen. Om dit te bereiken organiseert de stichting allerlei openbare carnavalsfestiviteiten voor alle doelgroepen in Knollevretersgat. Daarnaast zorgt de SOK met de samenstelling van een Raad van 11 onder aanvoering van een Prins en Adjudant voor een officieel en representatief tintje aan de beleving van carnaval.

Uiteraard kan de SOK al het bovenstaande niet alleen. Daarom zijn we ontzettend blij met de vele carnavalsliefhebbers, vrijwilligers, orkesten, horeca en andere betrokkenen die sinds jaar en dag meehelpen om openbaar carnaval in Knollevretersgat in ere te houden en laten bruisen. Berkel-Enschot en Heukelom zijn dorpen met hun eigen karakter, waar carnaval al meer dan 44 jaar gevierd wordt. Als het aan de SOK ligt zal carnaval nog decennialang op een georganiseerde en openbare manier gevierd worden. En dat voor een steeds grotere groep carnavalsvierders!

Het bestuur van de stichting Openbaar Karnaval bestaat op dit moment uit de volgende personen: Martijn Baarendse (voorzitter), Maaike Reuser en Corné Berkelmans (secretaris), Jason van Erve (penningmeester), Vincent de Water, Regine van Rijsewijkwin de Bresser. Deswegwenst sluit de Adjudant van de Prins als afgevaardigde namens de Raad van Elf ook aan bij het bestuur, vanaf het moment van de bekendmaking van de Prins, Adjudant, Raad van elf en lijfwachten (Hoe ist? Fist) tot het einde van de carnaval en evaluatie hiervan.

Het bestuur werkt nauw samen met diverse activiteitencommissies voor de organisatie van het openbare carnaval in Knollevretersgat. In totaal zijn meer dan 24 verschillende commissies actief binnen de stichting. Deze commissies zijn onderverdeeld in 8 ‘hoofdcommissies’ om de onderlinge samenwerking en samenhang te bevorderen.
Stichting Openbaar Karnaval is trots op haar grote schare vrijwilligers die allemaal op hun eigen manier een belangrijke rol spelen in het realiseren van openbaar carnaval in Knollevretersgat. Vanaf deze plaats een groot DANKJEWEL!!

Carnaval is van de inwoners van Berkel-Enschot en Heukelom. Dus als iemand leuke, vernieuwende ideeën heeft en samen met ons hier invulling aan wil geven, dan horen wij dat graag. Ook als er opmerkingen zijn of zaken nog beter kunnen, wil het bestuur dit graag horen. Kortom, laat het ons weten! Klik HIER voor het contactformulier!!